Wie zijn wij

Over het ontstaan van het OVVE – Het Orkest van de Vorige Eeuw

Het Orkest van de Vorige Eeuw, het OVVE, is geconcipieerd in januari 2017 tijdens een live TV-optreden met een 70-plus orkest bij Podium Witteman. Hier ontstond het idee om een goed symfonieorkest met oud-NSO vrienden – Nederlands Studenten Orkest – te formeren.

Ben  je 70+, een zeer ervaren muzikant en goed geluimd dan voldoe je aan de strenge toelatingseis!

Precies 1 jaar later vieren wij de geboorte met een spetterende première in Koetshuis De Haar. Een bomvolle zaal. Daar zit een feestelijk uitgedost orkest, 56 man/vrouw, daar staat een top dirigent Marien van Staalen en daar swingt een beeldschone sopraan, Maaike Kitslaar, die het orkest voorstelt met een sprankelende tekst op de wijs van de Habanera van Bizet. Op het programma staat een ouverture van Mozart en de 3 de symfonie van Beethoven, de Eroica. De muzikale helden gaan helemaal uit hun dak! Floris Kortie wordt beschermheer. Het is feest!

Het orkest geeft vanaf dan 2 x per jaar een concert; het tweede concert vond plaats op 10 april 2018 in de Paaskerk in Baarn, met op het programma Schuberts zesde symfonie en het celloconcert van Saint-Saëns met een jong opkomend talent, een beeldschone Koreaanse die voor deze gelegenheid overvloog uit Washington, D.C.. Zij is o.a. winnares van het Tsjaikovski concours in St Petersburg.

Contact persoon : Pauline Schuijt   pauline@ovve.nl