Wie zijn wij

Het Orkest van de Vorige Eeuw (OVVE) is ontstaan in januari 2017 tijdens een televisie uitzending van Podium Witteman naar een idee van Floris Kortie om een orkest van oudere musici live te laten spelen onder leiding van een piepjonge dirigent. Over het niveau van de toenmalige uitvoering kan men twisten, maar daarna is onder inspirerende leiding van Pauline Schuyt het OVVE definitief opgericht, toen nog samengesteld met overwegend ervaren amateurs en professionele musici die elkaar kenden uit hun studententijd en het Nederlands Studenten Orkest uit eind ‘60 en begin ‘70 van de vorige eeuw. Vanaf het begin onder leiding van dirigent en voorheen solocellist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Marien van Staalen.

Inmiddels hebben wij als orkest een goede ontwikkeling doorgemaakt en al meer dan 5 jaar vele prachtige concerten gegeven. Zo vierden wij tijdens een feestelijk concert in de Duif ons eerste lustrum in het voorjaar van 2023.

De samenstelling van het orkest is nu wat diverser en jonger. Wij komen uit alle windstreken samen in Weesp, waar wij in het voorjaar en najaar een repetitieperiode hebben van 5 intensieve dagen. Ons repertoire bestaat uit de grote symfonische werken in combinatie met een wat minder bekend stuk, al of niet met solisten.

Tot nu toe gaven wij na elke repetitieperiode één concert, maar ons streven is in de lente en de herfst twee concerten te geven op een mooie locatie centraal in het land, zodat er voldoende tijd is samen met het publiek na te genieten.